22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO zi cu totul specială

O zi cu totul specială

Ziua de astăzi este cu totul specială datorită triplei prezenţe a numărului 12, chiar dacă fiecare face referire la un element divers, mai precis zi, lună şi an, relatează tgcom.it. Pasionaţii de cabala, de simbolism şi de profeţii nu au însă dubii: 12 este unul dintre numerele sacre, iar faptul că indică ziua, luna şi anul îi accentuează şi mai mult valoarea, transformând ziua de miercuri în „Ziua interconectării“. În calendar indică deschiderea unei noi „porţi de energie“, din acest motiv, specialiştii în ezoterism prevăzând eliberarea unui puternic val de energie, care ar putea duce la purificarea sufletului. Semnificaţiile simbolice ale numărului 12 sunt numeroase. De exemplu, 12 este numărul apostolilor, dar şi al lunilor anului, fiind considerat simbolul echilibrului divin. De asemenea, el reaminteşte de cele douăsprezece triburi ale lui Israel, vârsta de 12 ani pe care o avea Iisus când a mers la templu, cei 12 fii ai lui Iacov şi multe altele. Numărul 12 este unic, interesant şi foarte util. Necesitatea numărului 12 a fost recunoscută de matematicieni, oameni de ştiinţă, metafizicieni şi societate încă din cele mai vechi timpuri. Utilitatea acestui număr provine de la divizibilitatea sa. Există puţine numere, care pot fi divizate în atât de multe subseturi. Numărul 12 poate fi împărţit în jumătăţi, sferturi, treimi, seşimi şi doisprezecimi. Tocmai din acest motiv, el este folosit pentru a exprima timpul, spaţiul, dar şi alte lucruri.
Spre exemplu, ruleta este numerotată de la 0 la 36 tocmai pentru a permite ca tipurile de pariuri să fie cât mai variate (pariorii îşi pot pune banii pe câte un număr sau pe combinaţii de câte 2, 3, 4, 6, 12 sau 18). La fel, numărul de combinaţii posibile atunci când arunci două zaruri este tot 36.
De asemenea, într-un cerc sunt 360 de grade, adică 12x10x3. Pe 12 decembrie 2012, se sfârşeşte un ciclu amplu din Calendarul Lung al civilizaţiei maya. Mayaşii au anticipat că, la această dată, Pământul, Soarele şi centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, se vor afla într-o „aliniere cosmică“ extrem de rară. Nu se ştie dacă acest eveniment cosmic va fi sau nu de bun augur pentru pământeni, însă cert este că această zi va fi cu totul specială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS